System för vatten och el

Omslaget till boken Hur hänger det ihop? System för vatten och el. Omslaget pryds av bilder på elnät och vattenrör samt en illustration av en flicka som står med armarna i kors.
Hur hänger saker ihop egentligen?

Vart åker kisset när du spolar? Hur renas dricksvatten? Hur kan din sänglampa lysa? Var kommer elen ifrån?

Jag har skrivit många ”så funkar det”-böcker. Tills jag fick tips om att det också behövs barnböcker om ”hur hänger det ihop”. Alltså som även förklarar sammanhang. Det här är en sådan bok! Här får du dels veta hur elsystemet fungerar, dels hur allt vatten i samhället hänger samman – från det du dricker till det du spolar i toaletten.

Med enkla beskrivningar och roliga bilder får alla i åldersgruppen 10-100 år veta massor om system för vatten och el. Till exempel varför det finns vattentorn och att solen står bakom de flesta energikällor. Att både vatten och och el hänger ihop med miljöfrågor. Eller att spindelnät kan samla vatten och vilken energi som behövs för att kakaobönan ska bli drickchoklad.

Boken ges ut på förlaget Hands-On Science text och kan köpas i bokhandeln eller beställas via Bokus eller förstås lånas på bibliotek.