I robotarnas värld

omslag till boken I robotarnas värld med fyra olika robotar med fotografier.

I robotarnas värld – R2-D2, smarta gräsklippare och humanoider är den andra boken i en spännande natur- och vetenskapsserie utgiven hos Alfabeta bokförlag. Böckerna riktar sig till en målgrupp på ungefär 9 – 12 år – både flickor och pojkar!

Från baksidestexten:
Människan har i alla tider fascinerats av saker som kan gå av sig själva. Se bara på Homeros som redan långt före vår tideräkning skrev om automatiska trebenta tripoder.

I den här boken kan du läsa om fantasirobotar som R2-D2, om leksaksrobotar som Furby, om industrirobotar som bakar knäckebröd, om självgående dammsugare och om människoliknade robotar som kan gå, tala och se.

Visste du till exempel att konstnären och uppfinnaren Leonardo da Vinci redan på 1400-talet gjorde ritningar på robotar eller att en bajsande anka från 1700-talet brukar kallas världens första robot? 

”Det är trevlig läsning. Stilen är korrekt, ibland kanske lite opersonlig, men överlag saklig och förtroendeingivande, utan att bli auktoritär.”
Svenska Dagbladet
Läs hela recensionen 

Var hittar jag boken?
Boken kan vara slut i bokhandeln, men du kan antingen köpa den via Borgströms Förlag, söka efter den på antikvariatbokbörsen  eller låna den på bibliotek.