Härmapan människan

Omslag till boken Härmapan människan med bland annat sulan på en stövel bredvid fotsulan på en geckoödla.

Härmapan människan – får hjälp av den fiffiga naturen är den första boken i en spännande natur- och vetenskapsserie utgiven hos Alfabeta bokförlag. Böckerna riktar sig till en målgrupp på ungefär 9 – 12 år – både flickor och pojkar!

Från baksidestexten:
Människan har i alla tider hämtat inspiration från naturen. Se till exempel på hovtången, bandtraktorn, fallskärmen eller sugröret.

I den här boken kan du läsa om hur människan har använt sig av naturens smarta lösningar. Varför låter till exempel forskare gräshoppor titta på filmen Star Wars

Eller vad vi kan lära oss av lotusblommans reningssystem? och hur kan myrornas arbetssätt hjälpa oss att planera festtåg och karnevaler? Du kan också läsa om flugornas fantastiska hörsel, om havstulpanernas superlim och mycket annat.

“En hel bok full med fascinerande interiörer från djurens värld.”
Aftonbladet

Var hittar jag boken?
Boken kan vara slut i bokhandeln, men du kan antingen köpa den via Borgströms Förlag, söka efter den på antikvariat  eller låna den på bibliotek .

Bokens egen webbplats
Boken har också en egen webbplats  där du kan läsa mer om innehållet, få smakprov på texterna och titta på en del av bilderna i boken. Eller varför inte kolla in alla länkar som jag sparat! Webbplatsen är ganska enkel i sin karaktär, till skillnad från de övriga boksajterna.