Jag älskar dataspel

Omslag i form av illustration som föreställer en diskett.

Boken Jag älskar dataspel utkom år 1992. Den är förstås en tidsspegel där jag tillsammans med författarna Ana L Valdés, Peter Englund, Marie Nilsson och Mårten Blomkvist berättade om vår gläde inför dataspel. 

Mina bidrag handlade bland annat om förtjusningen över alla små program som lämpar sig för att skojamed exempelvis arbetskamrater.

Ett sådan program gav användaren ett felmeddelande om att vatten detekterats. Därefter startade ett bubblande ljud ackompanjerat av texten: Stand by, vattnet dräneras. Slutligen började ett vinande ljud göra användaren uppmärksam på texten: Torktumlaren startar nu…

Ett gott skratt förlänger livet!

Var hittar jag boken?
Boken kan vara slut i bokhandeln, men du kan antingen söka efter den på antikvariatbokbörsen eller låna den på bibliotek.