Naturens Mysterier

Omslag med bokstäver ifyllda med fotografier, bland annat regnbågen.

Boken Naturens Mysterier skrev jag för att jag själv ville veta mer om naturen. Det finns massor av saker som verkar väldigt mystiska när man börjar fundera på dem. Ta till exempel köttätande växter – hur gör de när de äter? Eller tänk bara på lysmasken, var kommer ljuset från? En annan konstig sak är att myror alltid hittar hem, hur gör de egentligen?

I boken får nio stycken kapitelfrågor om naturen massor med svar. För så är det. Så fort du böjar ta reda på hur något fungerar, blir det lätt att bli intresserad av något som ligger nära. En sak leder till något helt annat.

Varje kapitel har också både en nördruta för dig som vill veta mer, och en “visste du att” ruta med korta roliga fakta.

I slutet av boken finns också en Frågelåda med nio kuliga frågor med ännu fler kuliga svar! Testa kompisen, eller varför inte dina syskon och föräldrar!

Bokens egen webbplats
Boken har också en egen webbplats  där du kan läsa mer om innehållet, titta på mängder med snygga bilder som inte fick plats i boken. Eller varför inte kolla in alla länkar som jag sparat! Där kan du läsa mer om ämnena som jag tar upp i boken. 

Varje kapitel förklaras på en egen sida så att du enkelt ser vilka frågor som tas upp – och en del om svaren.

Webbplatsen har även en egen sida för lärare som vill använda boken i undervisningen. 

Var hittar jag boken?
Den kom ut i september år 2010. Boken kan köpas i bokhandeln  eller beställas via bokus  eller adlibris . Den går förstås också att låna på bibliotek