Kroppens Mysterier

Omslag till boken Kroppens mysterier med bokststäver ifyllda med bilder.

Kroppens Mysterier skrev jag för att jag själv ville veta mer om hur kroppen funkar. Det finns massor av saker som verkar väldigt konstiga när man börjar fundera på dem. Ta till exempel skratt. Var kommer det från? Och hur kommer det sig att vi kan skratta så vi ramlar omkull?

I boken får nio  kapitelfrågor om kroppen massor med svar. För så är det. Så fort du böjar ta reda på hur något fungerar, blir det lätt att bli intresserad av något som ligger nära.

Som att gäspningar – precis som skratt – är ett arv från när vi var stenåldersmänniskor! Och då vill jag genast veta mer om gäspningar. Smittar de verkligen? Är det samma sak med nysningar? Varför då i så fall? Och är nysning och rysning nära besläktat? Ja, så där håller det på.

Varje kapitel har också både en nördruta för dig som vill veta mer, och en “visste du att” ruta med korta roliga fakta.

I slutet av boken finns också en Frågelåda med nio kuliga frågor med ännu fler kuliga svar! Testa kompisen, eller varför inte dina syskon och föräldrar!

Bokens egen webbplats
Boken har också en egen webbplats  där du kan läsa mer om innehållet, titta på mängder med snygga bilder som inte fick plats i boken. Eller varför inte kolla in alla länkar som jag sparat! Där kan du läsa mer om ämnena som jag tar upp i boken. 

Varje kapitel förklaras på en egen sida så att du enkelt ser vilka frågor som tas upp – och en del om svaren.

Webbplatsen har även en egen sida för lärare som vill använda boken i undervisningen. 

Var hittar jag boken?
Den kom ut i september 2010. Boken kan köpas i bokhandeln eller beställas via bokus  eller adlibris . Den går förstås också att låna på bibliotek .