Varför är mjölken vit?

Omslag till boken med hår, en penna och vit mjölk som hälls i ett glas.

Varför är mjölken vit? och andra vardagsmysterier är den tredje boken i en spännande natur- och vetenskapsserie utgiven hos Alfabeta bokförlag. Böckerna riktar sig till en målgrupp på ungefär 9 – 12 år – både flickor och pojkar!

Från baksidestexten
Historien är full av nyfikna människor. Det är tack vare deras nyfikenhet som det gjorts så många vetenskapliga upptäckter och fiffiga uppfinningar. Det är ju så att det finns många saker i vår omgivning som vi inte tänker på hur de egentligen fungerar eller hur de kom till. Men när man väl fått upp ögonen för dem blir man lätt nyfiken.

I den här boken kan du bland annat läsa om varför det bubblari läsken, hur en liten mp3-spelare kan innehålla så mycket musik och hur det kommer sig att man ser färger.

Visste du till exempel att tandkräm inte är en särskilt ny uppfinning. Redan den gamle greken Hippokrates rekommenderade för över två tusen år sedan en typ av tandpulver som bestod av aska från möss och hare.

Rekommenderas för vetgiriga och nyfikna blivande Nobelpristagare.
Alfabladet

Recension i Godmorgon världen

Var hittar jag boken?
Boken kan vara slut i bokhandeln, men du kan antingen läsa mer om den hos Borgströms Förlag, söka efter den på antikvariatbokbörsen eller låna den på bibliotek.